Suomalainen elintarviketurvallisuusosaaminen on maailman huipputasoa. Esimerkiksi salmonella- ja listeriatilastot osoittavat, että koko elintarvikeketju on vahvasti hallussa. Meillä tilastot näyttävät lähes nollaa. Pohjoismaita lukuun ottamatta muut maat eivät yllä lähellekään samaa tasoa. Suomessa ylitetään lain asettavat minimivaatimukset, mikä on aivan poikkeuksellista ja loistavasti hyödynnettävissä esimerkiksi markkinoinnissa.

Suomalaisen elintarvikeketjun osapuolina toimivat viranomaiset, tuottajat ja yritykset. Osaavat kone- ja laitevalmistajat tukevat elintarvikeketjua sekä tutkimus- ja kehittämistoimintaa.

Food Safety Management Finland ry:n jäsenet ovat elintarviketurvallisuusalan ammattilaisia. Jäsenyritystemme osaaminen kattaa elintarvikeketjun vaiheet pellolta pöytään.